Rolstoelbus Rotterdam

Wat te doen bij een noodsituatie in een rolstoelbus?

Geplaatst op

Er zijn in Nederland veel mensen die een beperking hebben. Dit kan zowel een lichamelijke als een geestelijke beperking zijn. Het is van belang dat iedereen die een beperking heeft de hulp en aandacht krijgt die zij nodig hebben en verdienen. Voor de mensen die bijvoorbeeld niet meer kunnen lopen en daarom in een rolstoel zitten is het belangrijk om vervoerd te worden. Hiervoor zijn speciale rolstoelbussen.

Een rolstoelbus

Het is fijn voor iedereen die niet meer zelfstandig kan lopen dat zij de mogelijkheid hebben om meegenomen te worden in een rolstoelbus. Toch zijn er nog een hoop zaken die verbeterd kunnen worden. Het is bijvoorbeeld zo dat de meeste mensen die met dit soort busjes worden vervoerd niet goed weten wat zij moeten doen wanneer een noodsituatie zich voordoet. Dit is natuurlijk iets wat zelden gebeurt, maar dat betekent niet dat je hier geen aandacht aan moet besteden. Stel je voor dat er wel een ongeluk gebeurt en degene in de rolstoel heeft nooit uitleg gekregen wat hij of zij moet doen. Dit soort situaties zouden ervoor kunnen zorgen dat mensen onnodig gewond raken of zelfs overlijden. Daarom is het slim om hier maatregelen tegen te nemen.

Een noodknop

Er zijn situaties denkbaar waarbij degene die in de rolstoel zit iets overkomt, maar dat de chauffeur het niet door heeft. Als dit het geval is, kan het erg fijn zijn als de persoon in de rolstoel de mogelijkheid heeft om een persoonlijk alarm te gebruiken. Dit is een soort van noodknop die ervoor zorgt dat iemand anders wordt gealarmeerd wanneer jou iets overkomt. Op die manier kan er snel actie worden ondernomen waardoor de fysieke, maar ook zeker de emotionele schade zo veel mogelijk kan worden beperkt. Dat is natuurlijk voor iedereen beter.

Gerelateerde berichten

Meest geïmporteerde auto’s van het jaar

De Europese auto-industrie kampt nog steeds met de gevolgen van de Covid-19 pandemie en het tekort aan halfgeleiders, maar in mei 2021 steeg de...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden