Rolstoelbus Rotterdam

Wat moet ik doen bij autoruitschade?

Geplaatst op

Je komt terug bij je voertuig en je ziet autoruitschade. Of je bent aan het rijden en plotseling is er een barst in je voorruit. Wat moet je dan doen? We behandelen een aantal stappen die je kunt ondernemen wanneer er sprake is van autoruitschade. Een gebroken ruit moet zo snel mogelijk gerepareerd worden bij de garage. Zoals bij de specialist in autoruitschade Assen. We vertellen je welke zaken er nog meer bij komen kijken.

Wordt autoruitschade vergoed door mijn verzekering?

Dit is afhankelijk van je afgesloten verzekering. Een autoverzekering is verplicht in Nederland. Sommige verzekeringen geven standaard een dekking voor autoruitschade. Echter, is dit niet bij allen het geval. Soms moet je er namelijk een meerprijs voor betalen. Daarnaast zijn er nog verzekeringen die autoruitschade helemaal niet aanbieden. Controleer je autoverzekering documenten en neem indien nodig contact op met je verzekeraar voor duidelijkheid.

Hoe regel ik een vergoeding?

Wanneer er sprake is van een dader die dit heeft aangericht, dan kun je de kosten op deze persoon verhalen. Dit wordt bijvoorbeeld gedekt door de aansprakelijkheidsverzekering. Daarnaast kun je dit afdwingen. Desnoods via een rechter. Wanneer de veroorzaker onbekend is, dan kun je bij je eigen polisblad controleren of je gedekt bent. Via de klantenservice of via het online portaal kun je een claim indienen. Bij elke verzekeringsmaatschappij staat stapsgewijs uitgelegd wat het proces is om een vergoeding te krijgen voor de schade.

Kan ik verder rijden?

We raden aan om zelfs bij kleine schade niet verder te rijden. Dit kan de schade alleen maar vergroten. Een sterretje in de ruit kan leiden tot barsten. Doe niet de airco aan, dit vergroot de kans dat bestaande barsten een stuk groter worden. Bij grote schade is het uiteraard vanzelfsprekend dat je niet verder moet gaan rijden. Daarnaast kun je een boete krijgen voor onveilig rijgedrag. Een gebroken ruit is niet alleen een gevaar voor jezelf, maar ook voor andere verkeersdeelnemers. We raden aan om bij schade aan de autoruit dus zo snel mogelijk contact op te nemen met je autodealer. Een ruit kan snel en adequaat vervangen worden. Ze laten je meestal ook een testrondje rijden om te controleren of de nieuwe ruit weer zit zoals het hoort.

Gerelateerde berichten

Meest geïmporteerde auto’s van het jaar

De Europese auto-industrie kampt nog steeds met de gevolgen van de Covid-19 pandemie en het tekort aan halfgeleiders, maar in mei 2021 steeg de...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden