Rolstoelbus Rotterdam

Waarom een busje veel dingen makkelijker maakt!

Geplaatst op

We willen je graag een aantal tips geven waarmee makkelijker dingen kunt regelen. Bijvoorbeeld het vervoer voor iemand in een rolstoel, maar ook een verhuizing.  

Een van die tips is een busje huren bij Bert Jonk. Lees snel verder en doe je voordeel met deze tips, want het gaat je zeker een boel stress en extra werk schelen! 

Waarom is een busje huren erg makkelijk?

Familieleden die in een rolstoel zitten, staan voor een uitdaging om op plekken te komen waar mensen die kunnen lopen gemakkelijk naar toe kunnen. Iemand met een personenauto ophalen in combinatie met een rolstoel is niet erg gemakkelijk. Een busje huren maakt dit een stuk eenvoudiger. Ook in een andere situatie is het eenvoudig om een busje te huren, bijvoorbeeld tijdens een verhuizing. Wat zal makkelijker manoeuvreren: een grote vrachtwagen of een busje? Het antwoord moge duidelijk zijn, we raden je dan ook aan een busje te huren. Deze zijn veel kleiner en een parkeerplaats in de buurt is snel gevonden. Één of twee busjes maakt genoeg laadruimte om vlot te verhuizen. Wanneer je de twee situaties van hierboven combineert, dan is ook het busje een ideale uitkomst. 

Tips om te verhuizen:

  • Maak een systeem

Tijdens een verhuizing kan het er hectisch eraan toe gaan. Vaak komt dit omdat er niet van tevoren goed nagedacht is over de verhuizing. Er ontbreekt dan een systeem waarin iedereen kan werken en waardoor direct duidelijk is wat er moet gebeuren. Maakt daarom altijd een planning en creëer een code die iedereen kan begrijpen. Bijvoorbeeld schrijf op de dozen letters en cijfers, die corresponderen met de verschillende kamers in je nieuwe huis. Dit is slechts een eenvoudig voorbeeld van hoe een systeem een verhuizing ordelijk kan laten verlopen.

  • Tijdens het vervoer 

Veel ongelukken met huisraad ontstaan tijdens het vervoer. Diverse beschadigingen komen voor die voorkomen had kunnen worden. Het begint erbij om alle kasten bijvoorbeeld leeg te maken en lades vast te plakken. In vele gevallen zijn de kasten ook met materiaal aan de zijkant van de bus te bevestigen. Bijvoorbeeld met bevestigingsriemen. Het hangt natuurlijk ook af van welke bus je gehuurd hebt. Zorg ervoor dat de meubels nooit kunnen gaan bewegen tijdens het vervoer. We noemen dit dan ook wel: ‘dat ze niet aan de wandel kunnen gaan.’ Het is slim om producten, bijvoorbeeld stereotorens, zoveel mogelijk in hun originele verpakking te vervoeren. Het is namelijk zo, dat in deze verpakking vaak beschermingsmateriaal zit, bijvoorbeeld piepschuim. Dat is natuurlijk ideaal om je spullen veilig te vervoeren.

Gerelateerde berichten

Meest geïmporteerde auto’s van het jaar

De Europese auto-industrie kampt nog steeds met de gevolgen van de Covid-19 pandemie en het tekort aan halfgeleiders, maar in mei 2021 steeg de...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden