Rolstoelbus Rotterdam

Veilig werken altijd en overal

Geplaatst op

In welk bedrijf je ook werkt, het is belangrijk dat je volgens de wet aan het werk bent, die stelt dat omstandigheden veilig moeten zijn, het gaat hier natuurlijk over de Arbowet. In deze tekst willen we je meer vertellen over in welke situaties je veilig kunt werken. Dat is erg belangrijk voor werkgevers en natuurlijk de werknemers. Lees snel verder en ontdek hoe dit in elkaar zit.

Veilig hijsen 

Wanneer je op een hijskraan werkt, dan is het natuurlijk belangrijk dat je precies weet hoe het apparaat werkt om zo onveilige situaties te kunnen voorkomen. Niet alleen ben jij kwetsbaar wanneer je in de hijskraan zit, al lijkt dit niet zo, ook mensen die rondom de hijskraan aan het werk zijn, zijn op een bepaalde manier kwetsbaar. Je kunt veilig hijsen mogelijk maken door de juiste diploma’s of certificaten te halen, je doet dan een opleiding waarin jouw verteld wordt hoe je op de juiste manier moet werken met een hijskraan.

Hoogwerker certificaat 

Wat voor een hijskraan geldt, is natuurlijk ook waar voor een hoogwerker: je moet er veilig op kunnen werken. Het lijkt heel erg eenvoudig, maar er zijn toch wel een aantal dingen die je moet doen om te zorgen dat het gevaar dat komt met een hoogwerker zoveel mogelijk gereduceerd wordt. Op een cursus leer je natuurlijk precies omgaan met het grote gevaarte. Er zijn een aantal zaken die je gewoon even moet weten, bijvoorbeeld hoe je op en af een hoogwerker kunt en dat het altijd belangrijk is om jezelf te verankeren aan het apparaat. 

Rijbewijs taxibus

Als je op een taxibus rijdt, dan is het erg belangrijk dat je het rijbewijs hebt dat hiervoor nodig is. Veel bedrijven willen ook dat je de nodige ervaring hebt als het gaat over werken met klanten of rijden op grotere voertuigen dan een personenauto. Uiteindelijk gaat het om het aantal jaren rijervaring en er wordt ook soms gevraagd hoeveel schadevrije jaren er zijn.  Omdat je met mensen werkt, is in veel gevallen een verklaring van goed gedrag ook belangrijk.Wil je werken op een taxibus in de zorg, dan kan het zo zijn dat er aanvullende cursussen nodig zijn op het gebied van zorg.

Heftruckcertificaat 

Je ziet ze heel vaak binnen bedrijven, het zijn dingen die in verkeerde handen toch nog wel de nodige ongelukken kunnen veroorzaken, we hebben het over de heftruck. Gelukkig zijn er heftruckcursussen waarin jou haarfijn uitgelegd wordt hoe je het beste kunt rijden op deze apparaten die ik toch nog best wel een behoorlijke snelheid kunnen hebben. Je ziet wel eens op internet van die filmpjes dat iemand met een heftruck tegen een groot magazijn aanrijdt en dat het hele magazijn omvalt? Dat moet je natuurlijk zien te voorkomen. Voor werkgevers is erg belangrijk dat werknemers een certificaat hebben gehaald, omdat de werkgever op deze manier kan laten zien dat hij er alles aan gedaan heeft om een veilige werksituatie te creëren en daardoor in de toekomst bij een eventueel ongeluk niet juridisch aansprakelijk te zijn.

 

Gerelateerde berichten

Meest geïmporteerde auto’s van het jaar

De Europese auto-industrie kampt nog steeds met de gevolgen van de Covid-19 pandemie en het tekort aan halfgeleiders, maar in mei 2021 steeg de...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden