Rolstoelbus Rotterdam

Tips voor rijden in de winter met een rolstoelbus

Geplaatst op

Rijden in de winter betekent voor iedereen dat ze wat beter moeten opletten. De weg is gladder en het zicht wordt slechter. Bestuur je een rolstoelbus moet je helemaal voorzichtig zijn: het probleem is de gewichtsverdeling. Extra voorbereiding kan leiden tot een veilige reis en daarmee helpen we graag, door deze tips met jou te delen. 

Voeg gewicht toe

Zoals je al hebt gelezen zit het probleem van een rolstoelbus in de gewichtsverdeling. Een eenvoudige manier om dit te verhelpen is om gewicht toe te voegen zodat het voertuig in evenwicht is. De meest ideale situatie is dat het gewicht op de as van de auto staat, zo heeft de auto de beste grip. Je zou bijvoorbeeld zakken met kattenbakvulling of zelfs zakken met vuil kunnen gebruiken, wees creatief!

Rijd rustig

Vergeet de behoefte om snel thuis te zijn. Wees voorzichtig met zowel het gas- als het rempedaal en hou stuurbewegingen klein en soepel. Doe het rustig aan en geef jezelf extra tijd om de bestemming te bereiken. Op deze manier loop je minder snel een ongeval in. 

Maak je voertuig winterklaar

Tijdens een sneeuwstorm zou je nooit het huis verlaten zonder een jas, een muts en een paar handschoenen. Ook je auto heeft extra liefde nodig wanneer je er mee de weg op gaat onder deze omstandigheden. Elke auto kan veilig in de sneeuw rijden, mits hij goed is uitgerust voor winterse temperaturen. Investeren in een set winterbanden is een van de beste manieren om veiligheid op natte, ijzige of koude wegen te garanderen. De winterbanden van vandaag zijn ontworpen met unieke rubber samenstellingen die flexibel blijven bij koude temperaturen, terwijl ze tegelijkertijd grip bieden. Heeft jouw auto nog nieuwe onderdelen nodig? Geef deze tweedehands auto onderdelen een nieuw leven en ga veilig de weg op.  

Gerelateerde berichten

Meest geïmporteerde auto’s van het jaar

De Europese auto-industrie kampt nog steeds met de gevolgen van de Covid-19 pandemie en het tekort aan halfgeleiders, maar in mei 2021 steeg de...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden