Rolstoelbus Rotterdam

Tips voor het scooter rijden in Rotterdam

Geplaatst op

Scooters zijn tegenwoordig ontzettend populair. Vanaf je 16e mag je er al de weg mee op en daar wordt maar al te goed gebruik van gemaakt. In deze blog lees je 4 tips voor het scooter rijden in drukke steden als Rotterdam.

Draag een helm

In Rotterdam is het tegenwoordig verplicht een helm te dragen. Naast dat het in drukke steden veiliger is om een helm te dragen, kunnen de boetes hoog oplopen… Dus stap over het gênante gevoel heen en geef je er gewoon aan toe: een helm is verplicht en een stuk veiliger.

Van het fietspad naar de rijbaan

Om de veiligheid van fietsers te waarborgen, moeten snorfietsers verplicht op de rijbaan rijden. Soms kan dit nogal wat onduidelijkheid scheppen: wat als er geen rijbaan is? Denk aan tussenwegen, afzettingen of andere obstakels? Als er geen rijbaan is mag je namelijk wel op het fietspad. Het is even wennen, maar houd de verkeersborden goed in de gaten en voor je het weet heb je het onder de knie.

Rijden op het zand

Zand en los grind zorgen ervoor dat de scooterbanden aanzienlijk veel grip verliezen. Zelfs als je zeker weet dat je het onder controle hebt, is dat waarschijnlijk niet het geval. Als je over zand moet rijden, rij dan langzaam en laat je voeten langs de zijkanten van de scooter bengelen zodat je jezelf kunt opvangen indien nodig. Het is ten alle tijden belangrijk om de banden van je scooter te controleren op bandenspanning en profiel. Mochten je banden niet in orde zijn, kun je nieuwe Piaggio onderdelen voor je scooter aanschaffen voor een veilige rit.

Snelheid is je vriend

Wellicht een beetje tegenstrijdig met bovenstaande tip, maar (als je op een normale weg rijdt) is snelheid je vriend. Je scooter wiebelt het meest naarmate je langzaam rijdt. Dit betekent natuurlijk niet dat je op maximale snelheid door druk verkeer moet sjezen en dat je altijd veilig moet rijden volgens de regels.

Gerelateerde berichten

Meest geïmporteerde auto’s van het jaar

De Europese auto-industrie kampt nog steeds met de gevolgen van de Covid-19 pandemie en het tekort aan halfgeleiders, maar in mei 2021 steeg de...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden