Als student is het door de drukte soms lastig om een leuke bijbaan te vinden. Heb je geen zin om folders te bezorgen of in de supermarkt te werken? Kijk dan eens naar de onderstaande ideeën. Je leest hier namelijk enkele leuke, originele manieren om bij te verdienen als student. Bijbanen waar je zeker wat aan hebt en die leuk op je cv staan.

Studentchauffeur

Is autorijden helemaal jouw ding? Word dan een studentchauffeur. Dat kan bijvoorbeeld bij Car Class. Als studentchauffeur ben je flexibel inzetbaar (alleen als het jou uitkomt) en mag je lekker autorijden. Je werkt dan als een privéchauffeur, bijvoorbeeld voor een directielid van een bedrijf. Het enige wat je nodig hebt is een rijbewijs en een studenten OV.

Een eigen blog of website

Als je online geld wilt verdienen, moet je een blog of website starten. Voor weinig geld heb je een domeinnaam en hosting en kun je beginnen. Je kunt online geld verdienen, bijvoorbeeld door middel van affiliate marketing. Ook kun je een webshop starten als je ergens affiniteit mee hebt.

T-shirts verkopen

Een andere manier om betaald is om T-Shirts te ontwerpen en ze online te verkopen. Het mooie hiervan is dat je met t-shirts veel meer kunt dan alleen laten bedrukken met foto’s – grappige uitspraken en zinnen werken ook heel goed. Tegenwoordig kun je online makkelijk je t-shirt ontwikkelen en laten drukken en verkopen.

Speel mee in een film

Wie wil nou niet achtergrondacteur zijn? Dat is echt een leuke manier om een beetje extra geld te verdienen. Als je geïnteresseerd bent in acteren dan is dit een goed begin om wat ervaring op te doen met hoe het is om op een set te staan, of zelfs als je gewoon geïnteresseerd bent in film. Wees je wel bewust van fraudeurs die je kunnen vragen om een vergoeding op de set.

Pin It on Pinterest