Rolstoelbus Rotterdam

Tips bij het kopen van een tweedehands auto!

Geplaatst op

Een gebruikte auto kopen kan heel goed uitpakken. Je hebt namelijk veel gevallen waarin je een degelijke auto krijgt zonder een hoge prijs te hoeven betalen. Maar als je een nieuwe auto gaat kopen, waarop moet je dan letten? Er zijn namelijk meerdere aspecten die belangrijk zijn voor een functionele auto, in deze blog bespreken we het.

Check de auto zijn buitenkant en interieur

Inspecteer zowel de buitenkant als het interieur van de auto. Check de buitenkant voor krassen, deuken en roest. Je hoeft je waarschijnlijk niet druk te maken over kleinere krasjes, maar grotere delen met schade moet wel meegenomen worden in de beoordeling van de auto. Wij raden ook aan om na te gaan of de carrosseriepanelen gelijkmatig zijn uitgelijnd, aangezien ongelijke panelen een teken kunnen zijn van reparatie die niet goed is verlopen. Het is ook een goed idee om de deuren en de achterklep even een aantal keer op en dicht te doen om te kijken of deze nog makkelijk bewegen. Inspecteer het interieur ook door in de auto op elke plek te gaan zitten om te kijken of er wat versleten is. Als de auto muf ruikt van binnen, is het ook slim om te kijken bij de beenruimte van de zitplaatsen of er misschien een lekkage ergens zit.

Ga voor een testrit

Een auto kan eruit zien zoals je bedacht had, maar je leert een auto pas echt kennen als je een proefritje erin hebt gemaakt. Kijk bij het opstarten van de auto dan ook even of alle lampjes in het dashboard werken. Bij het opstarten raden we ook aan om te letten op ongewone geluiden die de auto misschien maakt. Let tijdens het rijden op of de auto goed schakelt en of de motor en remmen nog aparte geluiden maken die niet horen.

Kilometerstand

Wij vinden dat je de kilometerstand zeker moet meenemen in de beoordeling van je auto, maar wij weten ook dat een hoge kilometerstand niet perse hoeft de betekenen dat de auto niet meer goed functioneert. Dus wat is een goede kilometerstand voor een tweedehands auto? Het antwoord op deze vraag is moeilijk te beantwoorden. Wat wij aanraden is om te vragen waar de auto het meest heeft gereden. Als dit in de stad is geweest, is een hoge kilometerstand vaak problematisch.

Conclusie

  • Inspecteer de auto aan de buitenkant voor schade en check het interieur bij de carrosseriepanelen en kijk of deze gelijk zijn uitgelijnd. Doe de deuren van de auto een keer open en dicht om te kijken of dit moeiteloos gaat en kijk als de auto muf ruikt of er een lekkage is.
  • Doe een testrit en let dan op ongewone geluiden die de auto maakt bij het starten en tijdens het rijden. En kijk of de auto goed schakelt en of alle lampjes in het dashboard het nog doen.
  • Ga na of de kilometerstand problematisch is, op basis van waar het voertuig altijd heeft gereden.

Blijf ons volgen voor meer informatie over tweedehands auto’s. Als je een hobbyist bent die graag zelf een auto in elkaar sleutelt, zijn deze schadeautos misschien iets voor jou.

Gerelateerde berichten

Meest geïmporteerde auto’s van het jaar

De Europese auto-industrie kampt nog steeds met de gevolgen van de Covid-19 pandemie en het tekort aan halfgeleiders, maar in mei 2021 steeg de...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden