Rolstoelbus Rotterdam

Kun je gratis juridische hulp krijgen ?

Geplaatst op

Mensen hebben over het algemeen niet een bijzonder grote spaarrekening speciaal bedoeld voor juridische hulp. Deze is vaak kostbaar en een zaak of traject kan vele maanden duren. Het is dan wel fijn om te weten hoe je aan juridische bijstand kan komen die niet betaald hoeft te worden. Zeker als je letselschade hebt. In deze blog lees je er meer over.

Een mooie constructie

Wanneer je het slachtoffer bent van een ongeluk, dan is het mogelijk om gratis juridische hulp te krijgen. Dit kan op twee manieren door middel van een juridisch letselschadebureau of een letselschadeadvocaat. Beide opties zijn meestal gratis, omdat de specialist in kwestie checkt of je inderdaad recht heb op schadevergoeding, op deze manier kunnen de juridische kosten betaald worden uit de letselschade die je ontvangt. 

Het voordeel van juridische hulp

Het is natuurlijk erg belangrijk dat je hier belangen laat behartigen door een specialist, want je wilt natuurlijk krijgen waar je recht op hebt. Als je een ongeluk meegemaakt heb is het lastig om soms de emoties in bedwang te houden en objectief te kijken naar de situatie. Laat dit laatste nou juist belangrijk zijn binnen een juridisch traject. Dan maakt het niet uit of je in de begin- of eindfase van het proces zit. De objectieve blik is altijd noodzakelijk in juridische kwesties.

Hoe gaat het traject in zijn werk?

Het traject gaat heel gemakkelijk in zijn werk, want het enige wat je hoeft te doen is je dossier in te leveren bij het advocatenkantoor of het letselschadebureau. De juridische expert kijken naar de situatie en schatten de slagingskans in. Vervolgens gaan ze bij een positief beeld de aansprakelijkheid vaststellen en de aansprakelijke aanschrijven. Wanneer tegenpartij de verantwoordelijkheid accepteert, dan is de zaak snel beklonken, maar wanneer de tegenpartij dit niet doet, dan kan het zijn dat er een rechtsgang gemaakt moeten worden. Dit laatste kan een letselschadebureau niet voor je doen, daarvoor moeten ze een letselschade advocaat inschakelen. Al deze zaken worden gedaan op basis van no cure, no pay, met andere woorden als je geen resultaten krijgt, hoef je niet te betalen. En als je wel resultaten krijgt, dan betaal je de juridische kosten uit de letselschadevergoeding, deze worden namelijk in deze vergoeding gecalculeerd, dus in feite heb je geen kosten. Dit is de constructie waar veel mee gewerkt wordt en op deze manier kun je dus gratis juridische hulp krijgen. 

Conclusie

Wanneer een slachtoffer bent van een ongeluk en je letselschade wilt claimen, dan zijn er twee opties om dit gratis voor elkaar te krijgen: optie één is het letselschadebureau en optie twee is de letselschade advocaat, want beiden werken op basis van no cure, no pay, daarbij betaal je de kosten uit de letselschadevergoeding, de kosten voor juridische hulp zijn ingecalculeerd in de gevraagde schadevergoeding.

Gerelateerde berichten

Meest geïmporteerde auto’s van het jaar

De Europese auto-industrie kampt nog steeds met de gevolgen van de Covid-19 pandemie en het tekort aan halfgeleiders, maar in mei 2021 steeg de...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden