Rolstoelbus Rotterdam

Hoe kies ik een nieuwe reisverzekering?

Geplaatst op

Goed op reis gaan is belangrijk. Daar hoort een reisverzekering bij. Denk goed na over de verzekering die je af gaat sluiten. Vaak combineer je een reis- en autoverzekering om de juiste dekkingsgraad te bereiken. In deze blog gaan we jou een aantal tips geven bij het uitzoeken van je reis- en autoverzekering. Lees snel verder en doe je voordeel met onze tips.

Reisverzekering kiezen

Wanneer je op vakantie gaat is het nodig een reisverzekering af te sluiten als je gedekt wil zijn voor eventuele schade. Het kan zijn materiële schade, maar ook inmateriële schade, bijvoorbeeld een ziekenhuisopname. Overigens, een ziekenhuisopname resulteert vaak wel in materiële schade, omdat een opname geld kost en vaak is het duurder dan in Nederland om opgenomen te zijn. Dit heeft te maken met het feit dat de publieke medische voorzieningen in een land niet altijd op de standaard van Nederland liggen, dus gaan toeristen vaak naar privékliniek die duurder zijn dan reguliere medische faciliteiten. Het is daarom belangrijk je reisverzekering zo af te sluiten dat je gedekt bent voor eventuele ziekenhuisopname. Bedenk wel dat er twee dekkingsgraden zijn, werelddekking en Europese dekking, die moet je laten aanvinken wanneer ze van toepassing zijn, want dit is essentieel om goed verzekerd te zijn. Vaak zijn deze dingen online te regelen, maar je kunt ook een medewerker van de desbetreffende verzekeringsmaatschappij bellen. Je reguliere zorgverzekering vergoedt namelijk maar een deel van de kosten, dus is bij verzekeren een optie.

Autoverzekering

Op vakantie of niet, een autoverzekering is belangrijk. Er zijn eigenlijk een aantal opties, maar grofweg kun je zeggen dat de meeste mensen kiezen voor een WA-verzekering die altijd verplicht is en alleen de schade aan de auto van en ander dekt, schade die dus tijdens een ongeluk ontstaan is waar jij verantwoordelijk voor bent. Daarnaast is er een verzekering die alles dekt, de zogenaamde Allrisk verzekering. Voor duurdere auto’s en busjes, die relatief nieuw zijn, is het slim om een Allrisk verzekering af te sluiten. Dan is schade aan je auto altijd gedekt, ook als iemand anders deze toebrengt. Voor een oude auto is het niet meer rendabel om een Allrisk verzekering af te sluiten, dit vanwege de lage waarde van zo’n auto in vergelijking tot de hoogte van de premie.

Gerelateerde berichten

Meest geïmporteerde auto’s van het jaar

De Europese auto-industrie kampt nog steeds met de gevolgen van de Covid-19 pandemie en het tekort aan halfgeleiders, maar in mei 2021 steeg de...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden