Rolstoelbus Rotterdam

Het belang van goede veiligheid bij personentransport

Geplaatst op

Wanneer het gaat om het transporteren van personen, dan is het extra belangrijk dat het vervoermiddel, in veel gevallen een busje, voldoet aan alle veiligheidseisen. Dit is niet alleen zo omdat elk personen voertuig een wettelijke verplichting heeft om aan de APK-eisen voldoen. Ook is het namelijk in het belang van het voortbestaan van een transportbedrijf dat men op de eerste plaats veilig kan reizen. In deze blog willen we daarom een aantal voorbeelden geven van waarom het hartstikke belangrijk is om goed op de veiligheid te letten van je passagiers.

Je hebt een wettelijke verplichting

Zoals we al hebben aangegeven, we zijn er verschillende wettelijke eisen waaraan elke personenauto en transportbussen aan moeten voldoen. Om te beginnen is er de algemene periodieke keuring. Hierbij voor de wagen gecontroleerd op diverse belangrijke veiligheidspunten. Als het voertuig niet door de APK komt dan mag deze dus niet de weg op! Je kunt het voertuig bij de garage alle APK-punten laten controleren en wanneer deze niet in orde zijn ze door de garage te laten repareren. Je kunt het ook zelf doen door middel van het kopen van verschillende onderdelen en deze zelf monteren. Zoek je bijvoorbeeld een goede accu voordat je auto door de keuring moet? Kijk dan op deze website voor een accu kopen in Flevoland.

Extra eisen voor transportbedrijven

Wanneer je een transportbedrijf hebt, ben je verantwoordelijk om ook nog eens zorg te dragen voor de additionele eisen die hiermee gepaard gaan. Je mag in Nederlands namelijk niet zonder bepaalde certificaten een transportbedrijf beginnen. Zou je echter wel de weg op gaan zonder dat je voldoet aan deze eisen, dan loop je het risico op boetes of erger.

Het voortbestaan van je onderneming

Als je een eigen bedrijf hebt, of dit nu een transportbedrijf is of een ander soort bedrijf, dan wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk kan blijven bestaan. Goede marketing en het leveren van de juiste kwaliteit aan dienstverlening is hierbij essentieel. Als jouw bedrijf door nalatigheid een ongeluk veroorzaakt die de veiligheid van die passagiers in gevaar brengt dan kan dit er ook voor zorgen dat men minder snel jouw bedrijf zal inschakelen. Als mensen jou transportbedrijf niet als veilig ervaren, zul je waarschijnlijk niet lang stand houden.

Gerelateerde berichten

Meest geïmporteerde auto’s van het jaar

De Europese auto-industrie kampt nog steeds met de gevolgen van de Covid-19 pandemie en het tekort aan halfgeleiders, maar in mei 2021 steeg de...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden