Rolstoelbus Rotterdam

Een nieuwe aanhangwagen kopen?

Geplaatst op

Een aanhangwagen is super om veel goederen te verplaatsen. Denk bijvoorbeeld als je lekker in de tuin bezig bent en al dat groen kwijt moet. Dit lever je in bij de stort natuurlijk, maar hoe kom je daar? Je propt al die prut en planten niet zomaar in je achterbak. Een aanhangwagen biedt hier de ultieme uitkomst. Ook voor bijvoorbeeld het vervoeren van auto’s, motoren of etenswaar, zijn aanhangwagens ideaal. In deze blog beschrijven we de meest voorkomend. Wil jij een nieuwe aanhangwagen kopen? Lees dan vooral deze blog.

Open aanhangwagens

Een open aanhangwagen is het meest voorkomende type. Met deze standaard aanhangwagen kun je van alles verhuizen. Wel zijn spanbanden en een net erover nodig omdat je anders de weg niet op mag. Je kunt zelfs bekeurd worden als je dat toch doet. Als je op de snelweg rijdt en iets valt er af, ben je goed zuur.

Kippers

Kippers zijn perfect voor mensen die veel grond moeten verwerken. De kipper kan namelijk gekiept worden. Vul hem dus eenvoudig met zand, door de open constructie, rijd naar de bestemming en kieper het zand eruit. Als je het mij vraagt is dit een zeer handige extra, dus wanneer je de keuze hebt tussen een normale en deze zouden wij altijd voor de kipper gaan. 

Gesloten aanhangwagens

Gesloten aanhangwagens zijn makkelijker om robuuste goederen te vervoeren omdat je geen spanbanden of een doek nodig hebt. Je vult hem gewoon met je meubels of andere dingen en rijdt er mee weg. Nadeel is wel dat je er moeilijker grond en langwerpige voorwerpen mee kunt vervoeren. Met een open aanhangwagen kunnen lange voorwerpen zoals planken of bomen nog wel uitsteken.

Autoambulances, motor- en boottrailers

Wil je voertuigen verplaatsen? Ga dan voor een autoambulance, motor- of boottrailer. Deze zijn specifiek gemaakt voor voertuigen. We raden aan dit alleen aan te schaffen als je daadwerkelijk vaak bijvoorbeeld een boot of motor wilt verplaatsen. Het is anders een dure aankoop met een specifiek doel die niet voor andere dingen gebruikt kan worden.

Koel-/vrieswagens

Heb je koud etenswaar of andere producten die koud moeten blijven? Dan zijn er ook koel-/vrieswagens. Deze zijn perfect voor het koelhouden van dingen. Deze koop je alleen nieuw als je er echt profijt van kan hebben. Bijvoorbeeld als je een bedrijf hebt of restaurant. 

Gerelateerde berichten

Meest geïmporteerde auto’s van het jaar

De Europese auto-industrie kampt nog steeds met de gevolgen van de Covid-19 pandemie en het tekort aan halfgeleiders, maar in mei 2021 steeg de...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden