Ook als je in een rolstoel zit, kun je met de caravan op vakantie. Er zijn namelijk caravans die toegankelijk zijn voor mensen met rolstoel. Net als de normale caravans zijn ook deze caravans van neuswielen voorzien en is de uitstraling aan de buitenkant grotendeels hetzelfde. Op die neuswielen na zijn er echter weinig gelijkenissen. De caravan die toegankelijk is voor rolstoelen is namelijk volledig aangepast. Kijk daarom eens goed naar de verschillende mogelijkheden als je van plan bent om een caravan aan te schaffen die toegankelijk is voor een rolstoel.

Voldoende ruimte in de caravan

Wil je een caravan die toegankelijk is met een rolstoel, dan moet er om te beginnen voldoende ruimte in de camper zijn. Belangrijk is dus dat de camper niet te klein is en daarnaast moet de camper ook praktisch zijn ingericht. Vaak worden de caravans die toegankelijk zijn voor rolstoelen op maat gemaakt, net als de rolstoelbussen dus. Aan de buitenkant wordt vaak weinig veranderd. Aan de buitenkant zijn dit dus caravans met normale neuswielen en een strakke uitstraling. Aan de binnenkant zijn de caravans aangepast.

Ook een oprijplaat is belangrijk

Net als met een rolstoel is het belangrijk om een oprijplaat te hebben als je een caravan toegankelijk wilt maken voor iemand met een rolstoel. De oprijplaat zorgt ervoor dat de rolstoel gemakkelijk de caravan in kan rijden. Zonder oprijplaat zou dit lastig worden en moet de persoon met de rolstoel getild worden. Een andere optie is om een lift te laten plaatsen, maar dit kan ervoor zorgen dat het wel erg duur wordt om de caravan te realiseren.

Wil je een caravan laten ombouwen zodat deze toegankelijk wordt met de rolstoel? Dan is het een goed idee om contact op te nemen met een bedrijf dat in staat is om de caravan voor je om te bouwen. Dat zijn doorgaans bedrijven die ervaring hebben met het maken van rolstoelbussen. Als je een dergelijk bedrijf benadert met de vraag of het ook mogelijk is om een caravan of camper om te bouwen, is de kans groot dat het antwoord op die vraag ja zal zijn. Deze bedrijven leveren vaak namelijk maatwerk.

Pin It on Pinterest