Rolstoelbus Rotterdam

Dit zijn de musthave hulpmiddelen voor ouderen

Geplaatst op

Ouder worden is geen straf. Met de ouderdom komt de wijsheid. Jammer genoeg wordt men ook wat stijver en daarnaast minder flexibel. Gelukkig komen er steeds meer hulpmiddelen bij voor ouderen. In veel gemeenten is er speciaal vervoer voor ouderen en is er zelfs een rolstoelbus. Wanneer het nodig is kan men hier gebruik van maken. Natuurlijk gaan we ervan uit dat dit nog even duurt. Laten we een aantal hulpmiddelen bespreken voor ouderen.

Meest gekozen hulpmiddelen voor ouderen

Veel ouderen kiezen voor een traplift           in de woning. Zeker als de badkamer en de slaapkamer boven zijn is het handig. Het is goed om zo te voorkomen dat je per ongeluk valt of uitglijd op de trap. Ook is het een stuk prettiger wanneer het allemaal wat stroever gaat. Een traplift is snel te plaatsen. Naast de traplift is het ook goed om de badkamer aan te passen. Plaats extra handgrepen en steunen om extra houvast te hebben. Kies voor een inloopdouche met een kleine stoel of een instapbad. Het zorgt voor extra veiligheid in de glibberige badkamer.

Een noodalarm

Het gaat hier niet om een alarm tegen diefstal. Het gaat om een alarm wat iemand om de nek kan dragen als een ketting. Wanneer iemand in huis valt of zich niet goed voelt dan kan de knop ingedrukt worden. Direct worden er een aantal mensen telefonisch gealarmeerd. Hierna kunnen deze mensen gaan kijken wat er aan de hand is. Natuurlijk kunnen ze ook even bellen. Wanneer er geen gehoor is kunnen ze gaan kijken bij de betreffende persoon. Het geeft een veilig gevoel.

Hulp bij het lopen

Kies een goede rollator en eventueel ook een goede scootmobiel of rolstoel uit. Het is belangrijk om op de kwaliteit te kiezen. Informeer ook als er een vergoeding voor is. Tenminste wanneer deze nodig is.                                                     

Gerelateerde berichten

Meest geïmporteerde auto’s van het jaar

De Europese auto-industrie kampt nog steeds met de gevolgen van de Covid-19 pandemie en het tekort aan halfgeleiders, maar in mei 2021 steeg de...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden