Rolstoelbus Rotterdam

De nadelen van magnesium

Geplaatst op

Magnesium is een veelgebruikte stof bij sporten waarbij grip nodig is. Bij sporten als turnen, klimmen, powerliften en gymnastiek is het stofje niet weg te denken. Of het nu echt goed is om magnesium te gebruiken, blijft een punt van discussie. In dit blog hebben we het over de verschillende nadelen die magnesium kan brengen.

Wat is magnesium eigenlijk?

Magnesium is een poederstof die vaak gebruikt wordt bij turnen. Zo ook bij turnen Haarlem. Ook bij het klimmen, kogelstoten en powerliften zie je vaak magnesium in de vorm van poeder, een blok of een netje. Deze poeder absorbeert vocht waardoor er meer grip is en je handen niet wegglijden. Juist bij deze sporten is dit uiterst belangrijk.

Milieuvervuiling

Dit nadeel komt voor wanneer het buiten gebruikt wordt en niet wordt verwijdert. Als je magnesium achterlaat op bijvoorbeeld rotsen, blijft er poeder achter. Dit is niet alleen niet erg mooi, maar dit is ook erg slecht voor het milieu. In sommige Franse gebieden is het gebruiken van magnesium bij het rotsklimmen dan ook verboden. Het magnesium sluit namelijk de poriën van de rotsen, waardoor de zuiging hiervan kapot gaat. Daarnaast spoelt de magnesium naar beneden waardoor er een te hoge concentratie magnesium komt en de bodem vergiftigt.

Schade

Niet alleen aan rotsen, maar ook aan indoor klimhallen en atletiekbanen kan magnesium schade veroorzaken. Omdat er vaak een grote hoeveelheid magnesium wordt gebruikt, geeft dit veel extra opruimwerk. Daarnaast is het slecht voor bijvoorbeeld houten turnattributen. Bovendien is het niet gezond om in te ademen.

Allergische reacties

Als je een allergie hebt voor magnesium, dan kun je vervelende rode vlekken krijgen. Bijvoorbeeld op je handen of ander lichaamsdelen waarmee je het poeder aanraakt. Het lastige is dat mensen vaak niet weten dat ze een allergie voor magnesium hebben. Ook zonder allergie kan magnesium erg wrijven, wat in combinatie met de droogheid tot rode vlekken en wondjes kan leiden.

Wat zijn alternatieven?

Er zijn voldoende alternatieven voor magnesium. In veel sporthallen en bij klimverenigingen worden er al diverse alternatieven aangeboden, zoals vloeibaar magnesium en magnesium crème. Deze producten zouden hetzelfde effect hebben en tegelijkertijd minder schade richten aan het milieu of de sporthallen. Bovendien zijn de meeste alternatieven allergievrij. Probeer het eens uit!

Gerelateerde berichten

Meest geïmporteerde auto’s van het jaar

De Europese auto-industrie kampt nog steeds met de gevolgen van de Covid-19 pandemie en het tekort aan halfgeleiders, maar in mei 2021 steeg de...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden