Rolstoelbus Rotterdam

Carstyling laat getunede auto’s er snel en sportief uitzien

Geplaatst op

Nederland kent vele auto eigenaren en ook autoliefhebbers. Met autoliefhebbers worden mensen bedoeld die niet alleen een auto bezitten voor de functie als vervoersmiddel maar ook bovenmatige interesse hebben in de auto en hier al dan niet ook zelf aan sleutelen. Het aanpassen van verschillende soorten meestal sportieve auto’s wordt ook wel carstyling of cartuning genoemd. In de meeste gevallen zijn deze aanpassingen erop gericht om de auto nog beter te laten presteren.

De prestatie van de auto laat zich vaak meten in de maximumsnelheid die er behaald kan worden en hoe snel de auto binnen een bepaalde tijd kan accelereren. Uiteraard is het belangrijk dat een auto niet alleen goed presteert, maar er ook goed en snel uitziet. Het doen van deze visuele aanpassingen wordt ook wel carstyling genoemd.

Bestel goedkoop al je onderdelen in verschillende webshops

Cartuning en carstyling bestaat al jarenlang, maar de laatste tientallen jaren is dit in een stroomversnelling geraakt. De grootste reden hiervoor, is dat het sleutelen aan de auto een stuk laagdrempeliger is geworden door de jaren heen. In Nederland worden relatief weinig auto’s geproduceerd en de meeste voertuigen worden dan ook geïmporteerd door verschillende dealers.

Tip: https://www.extremecarstyling.nl/remus

Veel van de onderdelen, vooral wanneer het om carstyling of -tuning gaat, komen uit China of Azië in het algemeen. Tegenwoordig is het aanzienlijk goedkoper en makkelijker dan pakweg 10-15 jaar geleden om online al je onderdelen te bestellen uit andere delen van de wereld, wat het voor meer mensen mogelijk heeft gemaakt om zich ook met deze hobby bezig te houden.

De scene voor carstyling online is ongekend groot

Je vindt op het internet niet alleen steeds meer webshops waarop je onderdelen kan bestellen om de auto nog verder te stylen, maar ook verschillende websites en fora waar je terecht kan voor tips en adviezen van andere hobbyisten of waar je met elkaar foto’s en verhalen van projecten kan delen.

Uitgelicht: https://www.extremecarstyling.nl/wagner-tuning

Deze online scene is immens en motiveert steeds meer mensen om hier ook mee aan de slag te gaan. Vaak zien we daarnaast liefhebbers van carstyling ook terug op diverse georganiseerde bijeenkomsten waar er auto’s ten toon worden gesteld en waar er verschillende demo’s plaatsvinden van getunede en ge-stylde auto’s.

Gerelateerde berichten

Meest geïmporteerde auto’s van het jaar

De Europese auto-industrie kampt nog steeds met de gevolgen van de Covid-19 pandemie en het tekort aan halfgeleiders, maar in mei 2021 steeg de...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden